вторник, 18 февруари 2014 г.

За топ 1% от богатите и техните лудости...

Една статия на Kevin Roose хвърля светлина върху "забавленията" и "клубовете" на едни от най-богатите хора в Америка. С няколко думи - журналистът успява да проникне на парти на един от тайните клубове (Kappa Beta Phi) на богатите банкери от Wall Street, където среща бивши и настоящи шефове на AIG, Bear Stearns, Credit Suisse, Balckstone, BlackRock, Goldman Sachs, и т.н. - с други думи каймака на Wall Street. И как се забавлява той? Както става ясно - с тъпи и политически некоректни шеги и сценки, обличане в женски дрехи, ядене и пиене... Като се замисля - точно забавления за 1% от другия край на скалата.
Примери:
  • Виц: "Каква е голямата разлика между Хилъри Клинтън и сом? Ами единият има мустаци и смърди, а другият е риба". м-ха, м-ха - много смешно.
  • Песничка: "Вярвам, че Бог има план за всички нас. Вярвам, че моят план включва седем цифрен бонус..." това може да не е смешно, но вероятно е е вярно.
Ще кажете - всеки има право да се забавлява както иска. Вероятно. Но начинът на забавление показва ниво на култура, начин на мислене и живот. Не може да си "извисен" от 9 до 5, пък после да си "принизен"...едното просто е театър. Според мен - проблемът, които показва тази статия е театърът, който май всички играем. Още повече тези хора, които са на "голямата сцена". Как да имаме доверие тогава на политици, банкери, шефове на фирми?
Е вероятно като (ако) имаме доверие на тяхното мото: “Dum vivamus edimus et biberimus,” или "Докато живеем, ядем и пием"...само?




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, бъдете кратки, придържайте се към темата и общоприетите норми на общуване в публично пространство. Мнения, които не отговарят на тези критерии, както и съдържащи спам, т.н. тролинг и др. ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодаря.