петък, 23 август 2013 г.

Филми, които има какво да ни кажат за бизнеса, финансите и икономиката

Стартираме и една поредица за добри (според нас) филми, които засягат пряко или не икономически, финансови и бизнес теми. Препоръчваме ги на любители, студенти и професионалисти.
Започвам нетрадиционно, с един филм, който разказва истинската история на закъсала фирма за обувки в Англия, която намира път към спасението по един оригинален (макар и за някои неприличен) начин.


IMDB

За съжаление, в истинския живот изглежда фирмата (брандирана като "Divine") все пак спира производство няколко години след успеха си. Ограничената информация показва, че причините са вероятно оперативни проблеми и конкуренция на (подобни) вносни обувки.

Поуките: търсете оригинали идеи за вашия бизнес навсякъде, където може да задоволявате нужди. Една добра идея обаче не ви гарантира дългосрочен успех, ако не е придружена с добър мениджмънт и постоянно развитие. Нима е нещо ново?




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Моля, бъдете кратки, придържайте се към темата и общоприетите норми на общуване в публично пространство. Мнения, които не отговарят на тези критерии, както и съдържащи спам, т.н. тролинг и др. ще бъдат изтривани без предупреждение. Благодаря.